Geld besparen op een verhuizing

Ga jij binnenkort verhuizen en zou jij graag geld besparen op een verhuizing? Het is mogelijk! In dit artikel vind je enkele nuttige tips!

Geld besparen op een verhuizing

Zonder dat je het merkt, sluipen er vaak veel kosten in een verhuizing. Denk aan kosten voor een verhuisbedrijf, huur van een vrachtwagen of busje, klussen, aansluitkosten, nieuwe meubels. In dit artikel hebben we enkel kosten op een rijtje gezet, zodat jij een goed beeld hebt van de kosten van een verhuizing, plus hoe je daarop zou kunnen besparen!

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschalen bij geld besparen op een verhuizing

Door zelf te verhuizen en dus geen verhuisbedrijf in te schakelen, zou je geld kunnen besparen. Natuurlijk moet je dan nog wel zelf een busje of vrachtwagen huren en verhuisdozen betalen, maar al met al is het vaak goedkoper, maar natuurlijk wel meer werk. De andere optie is een verhuisbedrijf. De kosten daarvan lopen uiteen, maar vaak kun je er zo duizend euro voor berekenen. Het voordeel is dat het een hoop tijd en gedoe bespaart, zeker als je een groot huis hebt of in een flat woont bijvoorbeeld. Om kosten te besparen kun je het beste bij meerdere aanbieders een offerte opvragen en de goedkoopste aanbieder kiezen. Houd er ook rekening mee dat doordeweeks verhuizen goedkoper is dan in het weekend. Wist je bovendien dat je met een verhuisbedrijf verzekerd bent voor als er spullen kapot gaan?

Geld besparen op een verhuizing en borg bij een huurwoning

Wanneer je een huis huurt, zul je vaak te maken krijgen met borg. Het bedrag verschilt, maar vaak gaat het om één of meerdere maanden huur. Houd hier dus van te voren rekening mee. Als je weer verhuist, krijg je dit geld uiteraard terug (mits het huis in goede staat wordt opgeleverd).

Geld besparen op een verhuizing en klussen

In klussen gaat al snel veel geld zitten. Vaak moet je vloeren leggen, behangen of verven en is er werk nodig aan de badkamer en keuken. Hier kunnen al snel veel kosten in gaan zitten. Het huren van bepaalde apparatuur in plaats van aanschaffen kan je hierbij al veel geld besparen.

Nieuwe aansluitingen en geld besparen op een verhuizing

Voor het aansluiten van gas, water en licht, maar ook voor internet, televisie en telefoon zul je moeten betalen. De afsluitkosten verschillen van aanbieder tot aanbieder, dus houd hier rekening mee en kies voor de voordeligste aanbieder. Er zijn vele vergelijkingswebsites die de keuze gemakkelijker maken!

Een nieuw huis inrichten en geld besparen op een verhuizing

De kans is groot dat je wat nieuwe meubels nodig hebt bij een verhuizing (of oude juist moet wegdoen, als je kleiner gaat wonen bijvoorbeeld). Om hierop te besparen is het handig om je oude meubels te koop te zetten via Marktplaats bijvoorbeeld en ook je nieuwe meubels tweedehands te kopen. Zo kun je vaak honderden euro’s besparen!

Wat zijn jouw beste tips om te besparen op een verhuizing?