Een goedkoop dagje uit: zo kun je besparen op uitstapjes

Wil jij graag besparen op uitstapjes, maar jezelf en je gezin ook niet teveel willen ontnemen? Met deze tips ga je erop uit voor weinig geld!

Besparen op uitstapjes: de simpelste dagjes uit zijn het leukste

Iedereen wil er wel eens even tussenuit. Toch is het belangrijk om op te letten dat je niet teveel geld uitgeeft aan uitstapjes. Er zijn namelijk genoeg gratis opties! Denk aan het bos, de kinderboerderij, de speeltuin, open dagen of een dagje naar het strand. Helaas is voor de meeste van deze uitjes wel een beetje lekker weer vereist. Overdekte speelparadijzen zijn voor de kinderen ook enorm leuk, ze kunnen dan echt even rondrennen en hun energie kwijt. Om te zorgen dat het je niet teveel geld kost, zullen onderstaande tips om te besparen op uitjes goed van pas komen!

Tips om te besparen op uitstapjes

Hieronder vind je enkele praktische en makkelijke tips om geld te besparen op uitstapjes.
– Neem zelf lunch of tussendoortje mee. Onderweg eten of ter plekke eten kopen is niet alleen minder gezond, maar ook een stuk duurder. Als je wat tijd steekt in het voorbereiden van eten om mee te nemen, bespaar je zonder dat je het echt door heb vaak al vele euro’s per maand!

– Ook drankjes neem je zelf mee: denk aan flesjes water, een thermosfles met koffie of thee en wat limonade voor de kinderen.

– Ga niet te vaak uit eten. Restaurants zijn absoluut de allerduurste optie. Het inlassen van een kliekjesavond voor de dagen dat je een uitstapje maakt zijn zeer geschikt. Je kunt het zo opwarmen en er is voor ieder wat wils!

– Mocht je wel in een restaurant eten: neem dan óf geen toetje, óf geen voorgerecht. Zo is je etentje al snel een stuk duurder en vaak zit je toch al behoorlijk vol na dat etentje!

– Maak met je kinderen afspraak over zakgeld. Als zij zelf zakgeld krijgen en daarvan snoepjes en ijsjes bijvoorbeeld moeten kopen, zullen ze niet meer vragen om allerlei extraatjes. Ze kunnen het van hun eigen geld betalen als ze het willen!

– Als je een dagje weg gaat en ook een overnachting boekt, bekijk dan kritisch de kosten van je verblijf. Vaak lijkt het goedkoop, maar komen er nog allerlei kosten bij (voor schoonmaak, administratie, bedlinnen, wifi, betaalde faciliteiten, enzovoorts). Lees je goed in en voorkom een bittere nasmaak!

– Houd rekening met parkeerkosten. Een dagje uit staat vaak al gelijk aan minstens 10 euro parkeergeld, geld dat leuker besteed had kunnen worden. Ergens met de fiets of de trein heen gaan is vaak een beter alternatief..
– Toegangskaartjes van bepaalde attractieparken zijn vaak veel goedkoper te vinden via kortingswebsites, zoals groupon, vakantieveilingen, deleukstedeal, anwb, enzovoorts. Neem dus de tijd om te bekijken of je ergens goedkopere kaartjes kunt vinden!

– Ook kun je kijken of de entree misschien lager is als je doordeweeks een bezoekje brengt, of ’s avonds. In sommige gevalleng geldt er een speciaal avondtarief.
Heb jij nog tips om te besparen op uitstapjes?