Vrouwen die meer dan mannen verdienen: hoe vaak komt het voor?

Hoe vaak heb jij gehoord van vrouwen die meer dan mannen verdienen? In de praktijk zien we het weinig. Waar heeft dit mee te maken? En vooral, hoe kunnen we daar verandering in brengen?

Waarom zijn er weinig vrouwen die meer dan mannen verdienen?

Allereerst kunnen we ons afvragen waarom er weinig vrouwen zijn die meer dan mannen verdienen. Dit is namelijk behoorlijk onterecht. De verschillen in inkomsten zijn in sommige gevallen te wijten aan de verhoudingen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Uit onderzoek van Loonwijzer (2016) blijkt namelijk dat vrouwen met hetzelfde beroep gemiddeld vijftienhonderd euro minder verdienen. Dat blijkt echter niet in alle sectoren, en opleidingsniveau speelt ook een rol. Toch blijkt uit onderzoek van het CBS dat een hoger percentage vrouwen tussen de 30 en 35 jaar een HBO- of WO-opleiding heeft afgerond dan mannen. Dit heeft geen invloed op het salaris. En effectief is maar in 15% van de gevallen in Nederland de vrouw de kostwinner.

Vrouwen die meer dan mannen verdienen: onderzoek naar onderlinge verhoudingen

Daarnaast blijkt het minderwaardigheidsgevoel in deze kwestie ook een rol te spelen. In sommige gevallen worden mannen depressief als de vrouw meer verdient. Ook zou dit invloed hebben op het gevoel van mannelijkheid en een lager zelfbeeld. Deze gevoelens spelen dus ook een rol bij het feit dat er weinig vrouwen zijn die meer verdienen dan hun man. Onderzoek van Marianne Bertrand laat zien dat veel mannen het niet fijn vinden als hun vrouw meer geld verdient en dat dit zelfs eerder tot problemen binnen het huwelijk kan leiden. Vrouwen zullen zichzelf dus ook minder snel naar voren schuiven als kostwinner als dit voor de mannen zo’n grote rol speelt.

Als redenen voor een lager gemiddeld salaris bij vrouwen wordt aangedragen:
– Verkeerde studiekeuze (meer vrouwen studeren bijvoorbeeld in de richtingen taal & cultuur dan in de richting economie & management)
– Verkeerde beroepskeuze (relatief weinig vrouwen zijn ondernemer)
– Vrouwen krijgen minder vaak promotie
– Vrouwen werken vaak parttime, meestal in verband met zorg voor de kinderen

Vrouwen die meer dan mannen verdienen is niet onterecht

Toch is het niet terecht dat er zulke ongelijkwaardigheden bestaan binnen het salaris van de man en de vrouw. Er moet iets gebeuren aan het feit dat vrouwen structureel minder verdienen en promotie mislopen, puur op basis van hun geslacht of omdat ze ‘maar’ vier dagen kunnen werken in verband met de kinderen.
Hoe zijn bij jullie de rollen verdeeld? Verdien jij meer dan je partner?